Тенденции при модните за пролетта и лятото обувки

Ярки цветове и оригинален дизайн отличават разнообразните дамски обувки за пролетта и лятото – от елегантни модели с докосвани до ретро стила, до необичайни обувки с нестандартен ток и изпълнение. Богата цветова палитра и декоративни елементи са характерни за пролетно-летните колекции. Наред с традиционните цветове черен, бял и червен, присъстват ярки нюанси и комбинации от тях. Силно изразена е симпатията на дизайнерите към екзотичните щампи и етническия декор. Не по-малко оригинални са и петите на модните обувки. Истински калейдоскоп!
Една от модните тенденции за този сезон са елегантните високи обувки с намек за ретро, с остър нос и тънка каишка с катарама, опасваща глезена. Със спокоен и изискан интериор, с дискретна елегантност , с перфорации и оригинални малки детайли, изработени от кожа и велур, те се предлагат в богата палитра – от капучино и бежово, през дискретния шик на смарагда, до класическите, обичани цветове.
Пълна противоположност са обувките с нисък ток или равна подметка, което съвсем не ги лишава от елегантност и изящество. Те покоряват със своите практичност и комфорт. С креативен дизайн, изпълнени от различни материали, като често се използва и силикон, те се предлагат в цветова гама, която е перфектна за колоритен декор.
Главен фаворит за пролетта и лятото е белият цвят. Тенденция, характерна и за дрехите , и за обувките. Често светлият нюанс на обувките е подчертан от оригинални щампи, наподобяващи кожа на влечуго. Модни са както изчистените линии, така и моделите с каишки, шнурове и друго нестандартно закопчаване отстрани.
Екзотичната вълна отново залива обувките за пролетта и лятото. Релефна кожа, имитираща влечуго, хищни принтове, змийски щампи, хармонично ярки печати, допълнени с кокетни декоративни елементи, отличават ярките и оригинални обувки с грациозни линии.
Особено бляскави и необичайни са модните вечерни обувки с лъскава текстура, пъстри цветове и луксозен интериор. В черно, в по-светъл нюанс или в изумрудена цветова палитра, украсени с големи кристали или с токчета със златисти орнаменти, те сякаш провокативно подканят да бъдат предпочетени.

Ако статията Ви е допаднала, то Ви препоръчваме да прочетете раздел “Интимно здраве”…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *