Тенденции при модните за пролетта и лятото обувки

Ярки цветове и оригинален дизайн отличават разнообразните дамски обувки за пролетта и лятото – от елегантни модели с докосвани до ретро стила, до необичайни обувки с нестандартен ток и изпълнение. Богата цветова палитра и декоративни елементи са характерни за пролетно-летните колекции. Наред с традиционните цветове черен, бял и червен, присъстват ярки нюанси и комбинации от тях. Силно изразена е симпатията на дизайнерите към екзотичните щампи и етническия декор. Не по-малко оригинални са и петите на модните обувки. Истински калейдоскоп!
Една от модните тенденции за този сезон са елегантните високи обувки с намек за ретро, с остър нос и тънка каишка с катарама, опасваща глезена. Със спокоен и изискан интериор, с дискретна елегантност , с перфорации и оригинални малки детайли, изработени от кожа и велур, те се предлагат в богата палитра – от капучино и бежово, през дискретния шик на смарагда, до класическите, обичани цветове.
Пълна противоположност са обувките с нисък ток или равна подметка, което съвсем не ги лишава от елегантност и изящество. Те покоряват със своите практичност и комфорт. С креативен дизайн, изпълнени от различни материали, като често се използва и силикон, те се предлагат в цветова гама, която е перфектна за колоритен декор.
Главен фаворит за пролетта и лятото е белият цвят. Тенденция, характерна и за дрехите , и за обувките. Често светлият нюанс на обувките е подчертан от оригинални щампи, наподобяващи кожа на влечуго. Модни са както изчистените линии, така и моделите с каишки, шнурове и друго нестандартно закопчаване отстрани.
Екзотичната вълна отново залива обувките за пролетта и лятото. Релефна кожа, имитираща влечуго, хищни принтове, змийски щампи, хармонично ярки печати, допълнени с кокетни декоративни елементи, отличават ярките и оригинални обувки с грациозни линии.
Особено бляскави и необичайни са модните вечерни обувки с лъскава текстура, пъстри цветове и луксозен интериор. В черно, в по-светъл нюанс или в изумрудена цветова палитра, украсени с големи кристали или с токчета със златисти орнаменти, те сякаш провокативно подканят да бъдат предпочетени.

Ако статията Ви е допаднала, то Ви препоръчваме да прочетете раздел “Интимно здраве”…

Как да имаме красива визия?

Как да пригодим визията си за летните месеци, за да се радваме на жива коса и лъчезарно лице? Не е тайна, че с идването на лятото грижите за външния ни вид също би било добре да се променят, а наред с тях и начина ни на живот, и курса ни на поведение. Ще ви дадем няколко съвета за да усъвършенствате визията си за горещите месеци. Погрижете се стъпка по стъпка да я смените с по-витални дрехите, прическа, грима, парфюм, накити и аксесоари.

Колкото и да ни се иска винаги до сега да носим нещо наистина дръзко, привличащо погледите на мъжете и провокативно е било в конфликт с нашия манталитет и вкус. Кара ни да се чувстваме неловко и вулгарно, защото нашето самочувствие винаги е робувало на вродената ни куртоазия.

Стилът и вкусът за естетиката не е необходимо да са еднакви за всеки, само че у нас българката ще си купи нещо ново, но ако всички останали си го купят. Е тогава тя отново ще бъде като тях. Красотата е много фина тема и за нея е необходимо талант, оригиналност, ерудираност. А границата между натруфеност и кич с естетика и красота е много тънка. Вулгарната и пошла субкултура, идваща директно от ТВ Планета, за жалост изглежда инфинити. Младите момичета се стараят да подражават на поп-фолк певиците с унищожени вежди, силиконови бюстове и безвкусните, зрелищни рокли. Това е hot, котира се и гарантира на зарибеното младо девойче VIP сепаретата в елитните клубове. То сексапил, то чудо!

Проявявайте повече трезво мислене и помислете – дали в нормалните европейски държи някой би се облякъл така? Всяка прекалено ярка, блестяща или изрязана рокля, отблъсква мъжете и ви кара да изглеждате отчаяно. За радост, тя може да се превърне в стилна, секси рокля чрез допълнителен кат – сако, палто, риза, шал или да се носи като туника.

Виж повече наhttp://e-alexandra.com/