Как да изберем шапка според формата на лицето си

Unikalni shapki

Както знаем, шапките във всичките техни прояви, отдавна са престанали да изпълняват чисто утилитарна функция за защита на човешкото тяло от влиянията на околната среда. Днес все повече се обръща внимание на една от техните главни функции – ефективен начин за създаване на оригинален и запомнящ се образ. Според стилистите, този несъществен на пръв поглед детайл, е еднакво важен за модния и ярък имидж, заедно с жилетките, панталоните, полите и обувките.

Въпреки това степента на техния принос към цялостната визия някак си се пренебрегва. Отчасти поради огромното разнообразие от модели, отчасти поради предубеждението, че изборът на шапки е труден и отнема много време. Така ли е наистина?

Има много критерии, на които е основан правилният избор. Така, както има правила при избора на дрехи и обувки. Най-първото и важно нещо, което трябва да ни ръководи, е те не само да ни защитават от студа, но и да подчертават овала на лицето и индивидуалния стил. Трябва да помним, че те не само могат да придадат много изтънченост на образа ни, но и да развалят впечатлението от него.

Специалистите съветват, че за кръглото лице са подходящи модели с асиметрични форми, които имат отстрани едър принт или нашивка във вид на пандела, цвете или друг орнамент. Не е трудно да се намерят такива варианти, имайки предвид голямото разнообразие по магазините. Тези модели не са подходящи за квадратните лица. За изглаждане на техните резки линии са удачни върналите се на пика на модата ушанки и каски.

По-голяма свобода в избора имат притежателите на специфична триъгълна форма на лицето. Те могат да се спрат на всякакъв модел, главното е той да им покрива напълно челото и ушите.

Тези, които природата е дарила с овално лице, няма да срещат трудности при избора си, защото няма да се стремят да прикрият някакви недостатъци. Единствените варианти, които трябва да се избягват, са квадратните каски и ушанките. Ако помнят това изискване, няма да имат проблеми при покупката си.

Да не забравяме, че моделът, на който се спираме, трябва да бъде съобразен с фигурата ни. Правило, действащо и при избора на дрехи и обувки. Ясно е, че големите кожени шапки ще изглеждат абсурдно на високите и слаби фигури. И обратно – миниатюрните модели съвсем не са подходящи за по-пищни форми.

Ако при избора на този аксесоар се съобразявате с повода, силуета си и овала на своето лице, то със сигурност той ще ви помогне да създадете изискан стил и ще накара всички да ви забележат.

Статията достигна до Вас благодарение на Магазин Моник, снимка: Blagoevgrad.eu

magazin_monic

Есенният гардероб

Есента вече е на прага ни и пред всяка жена стои задачата да състави базови си есенен гардероб. За целта трябва да прегледаме дрехите от предната есен и от отминалия сезон и да преценим кои от тях имат шанс да преминат към облеклото ни тази есен. Целта при съставянето на базовия есенен гардероб е от минимум дрехи да можем да правим максимум модни комбинации.
Кои са базовите есенни дрехи ?
fashion
Тренч – абсолютен лидер за началото на есента.Може да се носи както с делови костюм, така и с дънки или с пола, както с обувки, така и с боти.
Палто-особено актуално за втората половина на есента. Изберете го в универсален цвят и подходяща за вас кройка.
Яке –подходящо за всеки хладен ден.
Делови костюм- да е от качествен материал и да очертава преимуществата на фигурата.
Пола молив – класически модел, подчертаващ женската деловитост и привлекателност. Би стояла чудесно в комбинация с обувки класически стил или боти при по-хладно време.
Блуза с модна драпировка – в крак с есенните тенденции, подчертаваща вашия стил.
Риза – дреха от първа необходимост за работещата жена. Памучни, в бяло, сиво, зелено, светло синьо или розово, ризите трябва да са поне три.
Топ – необходим за костюмите. В бял, бежов, сив и черен цвят с V-образно деколте, подходящо за всички тонове е една от дрехите, която ще е добре да имаме в нашия гардероб.

Дънки – да са качествени, да подхождат на фигурата и в много случаи ще решават проблеми с базовия гардероб.
Пуловер – много е необходим, защото може да се комбинира с дънки и класически панталони, с поли и есенни костюми.
Жилетка – стилна и топла есенна дреха.
Джемпер – подходящ е за работа, където отсъства строгия дрес код. Отлична за ежедневието е комбинацията с дънки.
Поло – дреха за всички модни жени.Може да бъдете неотразими, като го комбинирате с пола молив и обувки на висок ток.Желателно е материята да е памучна или кашмирена.
Рокля – в лаконична кройка, подходяща за вашата фигура, необходима и за топло, и за студено време. Може да я обличате всеки ден, като само сменяте аксесоарите.
Рокля – пуловер – подходяща за хладните дни през есента и зимата.Може да се съчетава с панталони и дънки, с обувки, боти и ботуши, ако сте сложили клин.