Няколко съвета за правилен избор на сутиен

sutien
Умеете ли правилно да избирате подходящото бельо? Много жени знаят, че през техния живот размера и формата на гърдите им се променя неколкократно и то не само под влияние на бременността и кърменето. Влияние оказват и увеличаването и резкият спад в общото телесно тегло, промените във физическата активност, стресът. Но често, при избора на сутиен, тези фактори не се отчитат. Просто се подминава факта, че вече е нужен друг размер и при покупките се търсят модели със старите мерки.
А знаете ли, че неправилният избор може да доведе до главоболие, до недостиг на въздух, до кожни обриви и болки в гърдите и гърба?

При закупуването на сутиен е добре да се спрете на следните подробности:
• Ако задната част на модела и закопчалката не стоят стабилно, а се движат, значи ви е необходим по-малък размер;
• Ако чашките се огъват, то те трябва да са по-малки, за да се изпълват добре;
• Събират ли се гърдите ви в избрания модел, ако не са покрити отвсякъде, ако изкачат под или над ръбовете, значи той не е подходящ;
• Обърнете внимание на тъканта, от която е направен сутиена и бельото като цяло, тъй като от нея зависят вашето здраве и нежелателните реакции на кожата. Ако тя е чувствителна, най-добре е да изберете изделия от памук и други естествени материи, които практически елиминират възможността от алергични реакции. Но те трябва да се перат старателно и ще ви служат по-малко време, отколкото бельото от синтетични или комбинирани тъкани;
• В зависимост от големината и формата на гърдите, трябва да се подбере и подходящият модел. Ако бюстът е малък, могат да се използват варианти с плънки. Ако е по-голям, подходящи са моделите с банели. Те ще го оформят, повдигнат и поддържат.

Всяка жена си има своите индивидуални особености. Сега всяка една може да избира сутиени в различни модели и от различни фирми. Но правилната покупка не винаги се основава на посочения размер. Затова е по-добре вариантът, на който сме се спрели, да се премери. Тогава ще се изключат всякакви грешки.

Актуално за дамските обувки

unikalni damski obuvkiСпоред случая и целта може да изберете своя чифт обувки. Дали да бъдат обувки с равна подметка или обувки на висок ток,  дали да са обувки с връзки или обувки с катарама, дали да бъдат затворени обувки или обувки с отворени пръсти и пета, дали да са официални обувки или ежедневни обувки и т.н. Въобще разнообразието от видове обувки е изключително голямо.

Височината на обувката влияе и на здравето. Много високите обувки правят крачките по-ситни, тялото пригърбено. Равните обувки правят крачките по-широки. Най-подходящите дамски обувки са тези с височина на тока около 4 см.

Едно подрастващо момиче е желателно да носи удобни и ниски обувки за да не повлияе височината на обувките върху неговата походка.

Освен височината на обувката от значение е и ширината й при пръстите. Обикновено високите обувки са тесни при пръстите, което би могло да доведе до деформации на стъпалото. Една обувка трябва да бъде достатъчно свободна за да осигурява необходимия комфорт и да позволи нормални растеж на стъпалото у подрастващите.

И все пак  една жена избира обувките си според случая. Независимо дали оказват влияние върху здравето или походката високите дамски обувки си остават стилни и предпочитани.

Когато става въпрос за зимни или летни обувки  за планина и дълги разстояния се избират обувки с равна подметка, удобни, с грайфери. В ежедневието се предпочитат обувки с по-нисък ток. А когато има официален повод за предпочитане са елегантни обувки с висок ток.

Освен високия ток някои обувки са повдигнати в предната част чрез платформа. Така обувките изкуствено увеличават ръста на по-ниските жени, както и тяхното самочувствие.