Грижа за дамските чанти

Всяко нещо си иска поддръжка и дори да притежавате не една и две дамски чанти в гардероба, ако искате те да ви служат продължително – време е за внимание и грижа.
Според едно поверие, ако дамската чанта е оставена на пода, то безпаричието ви е гарантирано. Дори да не сте от най-суеверните, винаги може да обърнете по-специално внимание на този съвет. Оставяйте дамската чанта на закачалка, на облегалката на стола, до вас на дивана или в скута дори, но не и на земята.

Вземайки под внимание факта, че дамската чана се пипа и с не много чисти ръце, когато ходим на шопинг, се докосваме до банкноти, дръжки на врати и т.н. Всички микроби полепват по ръцете ни, а това се предава и на дамската чанта. Носете със себе си мокри кърпи, с които да се забърсвате, преди да докоснете чантата си или в случаи на зацапване по нея веднага да може ад реагирате.
Естествените материи, както и изкуствената кожа на дамски чанти не обича химикали. Ето, защо не е добра идея да я перете често, най-малко в пералнята с останалото пране.
Дамски чанти има в толкова богато разнообразие, че едва ли можем да ги включим под един знаменател И въпреки това при покупката всяка чанта има етикет, а на него трябва да са маркирани и методите за третирането и съхранението й.
При съхранение за по-дълго в гардероби и шкафове, винаги поставяйте пълнеж от хартии или найлони. Те ще опънат стените и няма да позволят намачкване.
По същия начин се отнасяйте и с дръжките. Дамски чанти с меки дръжки, лесно могат да се деформират, затова е добра идея да бъдат сваляни и грижливо прибирани, ако не се ползват.
Скъпи дамски чанти налагат и по-голяма инвестиция в поддръжката. Ако се налага да я ремонтирате вложете средства в качествени продукти, а ако не можете сами да отстраните повредата, то занесете на специалист.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *